Vårseminarium med utblickar och nyheter

Trots pandemin ville vi också denna vår bjuda in kunderna till seminarium och presentera några nyheter. Även om seminariet hölls på distans så blev det ett uppskattat arrangemang, där vår vd Jonas Jonsson bjöd på en utblick.

Avtalat berättade om sin nya verksamhet och vi presenterade Alectas och PRI:s gemensamma undersökning om löneväxling

Här kan du läsa vad två av våra kunder tyckte om seminariet

Agneta Påhlman, Compensation and Benefit & Mobility Expert inom Telenor

- Det som kändes väldigt bra var informationen kring Avtalat. Denna typ av samarbete har vi eftersökt. Orsaken är att det kommer många pensionsfrågor från medarbetarna. Tidigare har vi fått hänvisa dem till olika ställen och det kan kännas förvirrat. Därför är det perfekt att Avtalat nu finns så medarbetarna kan få svar på sina frågor på ett och samma ställe. Och skulle det krävas mer information så kan Avtalat hjälpa dem vidare. Även utredningen om löneväxling var intressant. Min stora reflektion var hur avgörande lönenivån är när man går i pension. Det förmånliga sparande man uppnått via sin löneväxling kan beroende på lönenivån i värsta fall ätas upp av en den högre marginalskatten.

Martin Karlsson, Compensation and Benefits Specialist inom Axfood

- Generellt sett tycker jag att det var ett bra och omfattande seminarium. Dels fick man insikter och framåtblickar från både PRI och Avtalat som kändes intressanta. Dels mer information om löneväxling. Jag tycker att jag har ganska bra koll på det här området, men fick ändå nya perspektiv via det som presenterades. Inom Axfood tillåter vi löneväxling och har en bra princip för detta. Vi kommer nog inte att ändra vårt erbjudande om löneväxling efter det som presenterades på seminariet, men det var som sagt ändå intressant med nya infallsvinklar.

Relaterade artiklar