8 februari 2021

Vi söker en kapitalförvaltningschef

Målsättningen med kapitalförvaltningen är att på lång och kort sikt verka för att bolaget ska leva upp till sina försäkringsåtaganden.

PRI Pensionsgaranti är ett ömsesidigt skadeförsäkringsföretag med en tydlig affärsidé – Vi garanterar och administrerar tjänstepensioner i egen regi. En verksamhet som bygger på att våra kunder ska behålla sitt pensionskapital i sin verksamhet eller avsätta det i en pensionsstiftelse. En verksamhet som bildades redan 1961 och är en pelare i det svenska tjänstepensionssystemet.

Vi har idag nästan 340 miljarder kronor i försäkringsansvar och har ett eget kapital om drygt 31 miljarder kronor, en av Sveriges absolut största finansiärer av svensk industris tillväxt. Eftersom vi är ömsesidiga är samtidigt våra 1 200 kundföretag våra ägare. Vårt erbjudande är dock bredare än så och omfattar idag kreditförsäkring, pensionsadministration, aktuariella tjänster, stiftelsetjänster och information och utbildning. PRI är ett finansiellt starkt och långsiktigt bolag, vilket ger oss en bas och trygghet för att hela tiden utvecklas, både för oss som bolag, våra kunder, samt för vår starkt kompetenta personal. Vi är 100 anställda och sitter placerade i centrala kontor på attraktiva lägen i Stockholm och Göteborg.

Målsättningen med kapitalförvaltningen är att på lång och kort sikt verka för att bolaget ska leva upp till sina försäkringsåtaganden. Kapitalförvaltningsgruppen består av tre personer och förvaltar för närvarande 31 miljarder kronor. Som kapitalförvaltningschef på PRI har du en modern syn på kapitalförvaltning i kombination med ett genuint samhällsintresse. Det är viktigt att du kan växla från strategiska övergripande frågor till ett operativt, dagligt ledarskap med ansvar för idag två medarbetare.

Du kommer i rollen att rapportera till vd för PRI Pensionsgaranti och även ha en nära dialog med styrelsen.

Ansvarsområden och målsättningar

  • Ha övergripande ansvar för bolagets kapitalförvaltningsorganisation, budget, resultat och utveckling.
  • Utveckla och implementera en övergripande kapitalförvaltningsstrategi.
  • Skapa en hög riskjusterad avkastning till låg kostnad.
  • Vidareutveckla kapitalförvaltningen. Metodiskt utvärdera nya tillgångsslag och finna nya investeringsalternativ inom existerande områden.
  • Säkerställa såväl en hållbar investeringsprocess som hållbara investeringar och bidra med hållbarhetskunnande i övriga delar av bolaget.
  • Representera bolaget i externa sammanhang.
  • Säkerställa en högkvalitativ investeringsorganisation med väl fungerande processer och administration.
  • Arbeta proaktivt och engagerat i PRI:s företagsledning och bidra till verksamhetens utveckling framåt.

Vem är du?

För att lyckas i rollen krävs det en bred kompetens inom olika tillgångsslag och en god analytisk förmåga kombinerat med en prestigelös attityd. Du är stark och trygg med integritet och har förmåga att såväl leda kapitalförvaltningsorganisationen internt som att samverka med styrelsen och andra viktiga externa kontaktytor.

Du har gedigen erfarenhet från ledande positioner, sannolikt som kapitalförvaltningschef, Investment Director, Senior Portföljförvaltare eller motsvarande. Du har en solid erfarenhet från strategisk likväl som taktisk allokering och har arbetat med hållbarhet kopplat till kapitalförvaltning. Du är van att presentera inför och arbeta nära en styrelse och har god insikt i övergripande regelverksfrågor.

Som person är du analytisk med god strategisk förmåga och intellektuell höjd. Du är en lyhörd och förtroendeingivande relationsbyggare med naturlig pondus, hög integritet och gott omdöme. För att passa in i en relativt liten organisation som PRI är det viktigt att du är en lagspelare som har lätt för, och tycker om, att samarbeta.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Alumni. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mårten Adolfsson på marten.adolfsson@alumniglobal.com.

Vi ser fram emot att få din ansökan som du skickar via Alumnis hemsida så snart som möjligt eftersom kandidater kommer att intervjuas kontinuerligt.