17 juni 2019

Positiv inledning på 2019

Snart är den första halvan av 2019 avklarad. Glädjande nog kan jag konstatera att vi haft en bra utveckling i verksamheten. Året började fantastiskt med några fina börsmånader och även om denna eufori lagt sig något ser resultaten mycket goda ut.

Framförallt har vi i skrivande stund inte haft några försäkringsfall, vilket i sin tur är ett bevis på att svenska företag står sig i konkurrensen och att vi har en väl sammansatt portfölj av kunder. Vi kan bara hoppas att resten av året går i samma spår.

Orimliga effekter

Dock finns det som alltid några moln på himmelen. Det största är för närvarande de månadsvisa arbetsgivardeklarationerna. Jag kan inte se någon som helst nytta med detta påfund, som bara skapar administrativ oreda och förvirring hos både arbetsgivare och pensionärer.

Vi har dock inte gett upp hoppet om en förändring och försöker alltjämt påverka beslutsfattare och få dem att inse det orimliga i såväl lagstiftning som tillämpning. Varför ska man bryta isär en sammanhållen pensionsplan som den förmånsbestämda ITP-planen? Men som sagt, finns det liv finns det hopp och vi kan bara hoppas att ansvariga tar till sig det orimliga i detta.

Uppskattade utbildningar

I detta nyhetsbrev har vi tagit upp några aktuella frågor som jag rekommenderar dig att läsa. Bland annat finner du en artikel kring temporära pensioner och hur den möjligheten påverkar företag med pension i egen regi. Dessutom finns en artikel om våra uppskattade kundutbildningar med några kommentarer från deltagare.

Avslutningsvis vill jag önska alla en riktigt fin sommar. Även om den inte riktigt når upp till förra årets rekord så hoppas vi att den blir lite bättre än ”lagom”.

Jan Ahlström, vd PRI Pensionsgaranti

Intressant artikel, dela med en kollega?

Kopiera länk
Läs fler artiklar