11 december 2019

Med sikte på forskarvärldens Zlatan

Vad krävs för att rekrytera forskarvärldens Zlatan? Vad lockar man med och hur hanteras konkurrensen från dem som är på jakt efter samma stjärna? AstraZeneca vet. Företaget försöker hela tiden attrahera globala forskartalanger. Då finns även pensionen med i bilden.

Sifforna imponerar. AstraZeneca har nästan 65 000 medarbetare och verksamhet i 100 länder. Förra året uppgick försäljningen till 22,1 miljarder dollar och 5,9 miljarder dollar satsades på forskning. Den bedrivs vid tre strategiska centra – bland annat i Göteborg. Bakom dessa siffror döljer sig några framgångsfaktorer. En av dem är förmågan att locka rätt människor till just forskningsverksamheten.

- För oss är det viktigt att attrahera stjärnorna. Det är en liten grupp globala talanger som är välkända i branschen, säger Ulf Holmgren, regional benefits lead, EMEA inom AstraZeneca.

Att locka de bästa handlar självklart om rätt ekonomiska villkor, men även om att tillhandahålla en helhet som känns attraktiv.

- Rekryterar vi en toppforskare kan det dessutom leda till att vi lockar till oss fler talanger. Man vill så att säga spela i ett vinnande lag genom att jobba med och lära av de bästa – gärna i ett dynamiskt nätverk som gynnar den personliga utvecklingen.

En kreativ miljö

För Ulf och hans kollegor är utmaningen att sälja in Sverige som land, AstraZeneca som företag och Göteborg som stad. Kopplingen till universitetens grundforskning spelar in, men även tillgången till kluster av forskningsföretag som gör att hela miljön känns kreativ och stimulerande. Bild på Ulf Holmgren, AstraZeneca

Som en del av forskningsverksamheten i Göteborg har företaget en BioVentureHub – en inkubatorverksamhet som bidrar till just detta. Här kan även andra aktörer använda lokaler, maskiner och resurser samt ta del av erfarenheter, vilket är nyskapande och ger dynamik i vardagen.

– En fördel vi lyfter fram med Sverige är att det är ett tryggt, välordnat land med bra skolor, dagis och annan välfärd. Vi kan också erbjuda balans mellan yrkes- och privatliv, generösa semestervillkor, ett rikt kulturliv i Göteborg och så en allemansrätt som är unik.

Apropå de ekonomiska villkoren är lön och andra ersättningar givetvis betydelsefulla för dessa toppkrafter som är väl medvetna om sina höga värden. I kampen om dem kommer den tuffaste konkurrensen från länder som USA, England, Tyskland och Schweiz, där de lägre inkomstskatterna ofta ger betydligt mer kvar i plånboken.

– Konsten är att ta fram ett bra helhetserbjudande med lön, bonus och pension. I det sammanhanget är den lägre expertskatten en nödvändighet för att vi ska vara konkurrenskraftiga.

Pension utan tak

Pension betald av företaget ingår också i paketet, men på dessa höga lönenivåer blir avsaknaden av ett tak i ITP 1 en utmaning för oss. Som en följd av detta blir pensionen en ovanligt stor del av ersättningen. Det kan tyckas märkligt för den som brukar se betydligt mer av sin ersättning direkt i plånboken.

– Kollektivavtalets utformning kan vi inte göra något åt, men på vår önskelista står i alla fall att ett tak införs i ITP 1. Likaså att expertskatten ska gälla längre än de nuvarande tre åren.

Vid sidan om lön, skatt och pension är det både arbetsrättsliga och försäkringsmässiga frågor på agendan när topptalangerna ska knytas till Sverige. Dessutom är det ofta praktiska frågor som gäller bostadssituation samt sysselsättning för medföljande partners som måste hanteras.

– Myndighetskontakter är ett annat område där vi hoppas se förbättringar framöver. I flera länder finns idag en ”one-stop-shop”, som på ett och samma ställe hjälper utländska medborgare hantera myndighetskontakter. Ett sådant center skulle vi vilja ha i Sverige, där även Migrationsverket skulle ingå och ha grundläggande information på engelska.

Att försöka locka till sig forskarvärldens Zlatan är alltså något som sker i tuff konkurrens och som i bästa fall lyfter de egna prestationerna rejält. Men förutom att AstraZeneca toppar sin egen verksamhet betonar Ulf Holmgren att rekryteringarna kan ge ringar på vattnet i hela samhället.

– När våra duktiga forskare tar fram banbrytande läkemedel stärker det inte bara vårt vetenskapliga rykte, det stärker oss även ekonomiskt. Det ökar vår aktiekurs, möjliggör att AstraZeneca kan bidra med mer skattepengar till den svenska välfärden och dessutom till att vi kan återinvestera i ny forskning som potentiellt kan leda till att fler människor kan botas från svåra sjukdomar, säger han.

Intressant artikel, dela med en kollega?

Kopiera länk
Läs fler artiklar