Vi söker en lösningsorienterad kravanalytiker med bred kompetens

Vill du arbeta med erfarna kollegor på ett företag som utvecklar egna verksamhetssystem? Vi har en hög takt av ny- och vidareutveckling och vi är stolta att erbjuda våra kunder kvalitet i alla leveranser.

PRI Pensionsgaranti

PRI Pensionsgaranti är ett ömsesidigt skadeförsäkringsföretag inom tjänstepensionsområdet, ägt av de försäkrade kundföretagen.

Vi är drygt 100 anställda i Stockholm och Göteborg.

Om tjänsten

Vi söker dig, en senior och självgående kravanalytiker där ditt primära ansvar är att dokumentera systemkrav för våra egenutvecklade systemstöd och hjälpa till med utredningar för att förstå kundens behov, såväl internt som externt.

IT-avdelningen består i nuläget av 17 anställda samt cirka 20 konsulter med en bredd av olika kompetenser som behövs för att driva förvaltning och nyutveckling på ett säkert och kvalitetsmässigt sätt. Vi arbetar agilt i olika förvaltningsteam där varje team omfattar minst ett verksamhetssystem.

Varje förvaltningsteam ansvarar för hela utvecklingskedjan, från kravfångst till produktionssättning. Arbetet präglas av ett nära samarbete med verksamheten, som är involverade i såväl kravställning som test. Vi skriver systemkrav som User Stories, och vi dokumenterar dem i Azure DevOps.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är förlagd till vårt kontor i Stockholm.

Vem är du?

  • Du är det självklara kittet mellan IT och verksamheten.
  • Du brinner för att leverera det bästa systemstödet till verksamheten och har även förståelse för den tekniska lösningen.
  • Du är van att jobba självständigt och att söka fram den information du behöver för att utföra ditt uppdrag.
  • Du samlar ihop information från skrivet material, från workshops du håller i samt från intervjuer med kravställare och andra intressenter. 
  • Du ser strukturer och flöden och åskådliggör dem gärna i text, modeller och kartor. 
  • Du har förmågan att formulera informationen till systemkrav som både verksamheten, utveckling och test förstår.
  • Som person är du analytisk och har förmågan att både se helheten och detaljerna i det som kravställs och utvecklas.
  • Vi tror också att du har förmågan att tänka nytt och att du vill vara med på vår ständiga förbättringsresa.

Din bakgrund

Du har en akademisk bakgrund eller liknande och minst fem års erfarenhet som kravanalytiker. Vi tycker att det är meriterande om du arbetat som systemutvecklare och ser det som självklart att du är van att arbeta i agila projekt. Du har goda kunskaper i svenska och inga problem att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har avancerad Excelkunskap och att du arbetat inom pensions- eller försäkringsbranschen.

Är du intresserad?

Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Blomqvist på telefon 070-530 37 10.

Är du intresserad av tjänsten ber vi dig att skicka in din ansökan innehållande CV och personligt brev till sara.blomqvist@pri.se.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Välkommen med din ansökan!