20 mars 2023

Medlemsbolag

FPK anlitar PRI Pensions- och stiftelsetjänst AB för sin pensionsadministration från och med den 1 maj 2022.

Pensionsbesked via Kivra

FPK startar tillsammans med PRI en successiv övergång till att göra utskick via den digitala brevlådan Kivra. Det innebär att pensionsbesked för dem med aktiv anställning och fribrevshavare är först ut att skickas via Kivra. Pensionsbesked för dem som är anslutna till Kivra kommer den 4 april. För dem utan anslutning till Kivra sker leverans som tidigare via brevutskick.

Andra utskick om FTP-pension kommer succesivt att gå över till Kivra under 2023. 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Hantering av ändringar

På vår webbtjänst sköter ni bland annat handläggning av personalens löner, anställning och frånvaro. För ett större bestånd gör man detta enklast genom att ladda upp en fil. Specifikation och format på filen finner ni under frågor och svar. Den fil som ni använt tidigare via Skandikons hemsida kommer inte att gälla efter övertagandet. För enskilda individer kan man även använda våra webbformulär.

För hantering av ändringar krävs att ni har ett unikt företags-ID. Om du inte har fått något id, vänligen mejla till ftp-medlem@pri.se

Kundtjänst

Vår kundtjänst hanterar samtal både från arbetsgivare och försäkrade. Våra öppettider är klockan 9-11 och 12-15 under juni till augusti och resten av året 9-11 och 12-16. 

Försäkrade

Era anställda med FTP 2 kan logga in på minpension.se och se sin tjänstepension. Det finns även information om FTP-avtalet under Försäkrad här på webbplatsen

Frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Lathund webbtjänsten företag FTP 2
Här kan du hämta en lathund om hur du använder webbtjänsten